Husiegårds IP
2 september 2013
18:00

Referat: Husie IF - AIF Barrikaden

Ordinarie referent var bara närvarande i knappt 20 minuter, referat från resterande tid baserar sig på summarisk andrahandsinformation.

Det känns föga meningsfullt att dela upp i startelva och avbytare eftersom vi gick runt mellan alla spelarna med täta byten (och än fler och tätare än planerat beroende på diverse småblessyrer hos vissa av spelarna). Då är det bättre att berätta vilka som delade på vissa positioner:

Linus stod i mål (hela matchen naturligtvis). På mittbacksplatserna spelade i huvudsak Ulrik och Micke och Marcus men mot slutet också Kalle. I ytterbackspositionerna spelade Bagher, Kalle (som f.ö. var den enda utespelaren som spelade hela matchen), Bagher och Adam. På innermittfältet spelade i huvudsak Maksym och Park men också Micke en del och mot slutet också Olle. Yttermittfältsplatserna delade Rabih, Adam, Christian och Joel J på. Anfallspositionerna slutligen befolkades av Jimmy, Olle och Joel J samt sista c:a 5 minuterna av Andy.

Precis i början hade vi några fina anfallskombinationer men efter en liten stund tog Husie över något. Det var dock vi som gjorde första målet. Det var Maksym som i den 15:e matchminuten slog en frispark där Jimmy mycket resolut dundrade in målvaktsreturen. I 21:a min kvitterade Husie och sedan stod sig 1-1 halvleken ut.

Som helhet hade Husie ett klart och tydligt såväl spel- som chansövertag i första halvlek men vi stod ändå upp bra mot detta serieledarlag befolkat av idel unga och duktiga spelare.

I andra halvleks början gick Husie ner något i temp.o Man rörde sig mindre och spelet jämnades ut. Sedan man i den 59:e min mycket turligt tagit ledningen på ett långskott som tog på Ulrik och ändrade riktning fullständigt så att Linus var helt chanslös tog deras spel fart igen. Bara 3 min senare fick Husie ytterligare ett gratismål när Marcus sköt på en av deras spelare så att den gick i mål.

Vi reducerade sen i den 67:e min efter ett anfall som taget ur instruktionsboken. Kalle slog en rak hård passning mellan ytterback och mittback till en framrusande Jimmy som tog sig ner till kortlinjen innan han passade snett inåt bakåt där Micke drog på ordentligt och med kraft satte bollen i buren.

Därmed var vår målproduktion slut för dagen och när Husie gjorde 4-2 i den 71:a min verkade det som att de flesta av våra spelare blev mentalt trötta och eftersom vi samtidigt tvingats till betydligt fler byten än vi tänkt oss p.g.a. småskador och därmed blivit väldigt oorganiserade så orkade vi inte längre stå emot och Husie kunde göra ytterligare 2 mål i 82:a resp. 89:e min och därmed fastställa slutresultatet till 6-2.